Naturens Rättigheter – en idé vars tid har kommit

torsdag 5 oktober – 14:00 - 17:00

Facebookevent HÄR

Under 2017 har Naturens Rättigheter blivit ett begrepp, som bred mark då det blev känt världen över att floder i såväl Indien som i Nya Zeeland getts rättigheter som rättssubjekt. I Sverige arrangerades den internationella Earth Right Conference i april och blev en viktig milstolpe i arbetet både nationellt och internationellt.

Naturens Rättigheter är en idé som innebär ett omvälvande och nödvändigt skifte i hur vi uppfattar relationen mellan ekosystemen och det mänskliga samhället. Det är en global rörelse som verkar för att naturen, inte enbart människor, har rättigheter.

Vår föreläsare Pella Thiel arbetar med förändringsprocesser för ett samhälle i samklang med naturen. Hon är ekolog och sitter med som expert i UN Harmony with Nature departement.

Vidare har Pella Thiel varit med och startat bland annat Omställningsnätverket, en gräsrotsrörelse för lokal resiliens, Lodyn där hon jobbar med ekopsykologi och naturens rättigheter, samt End Ecocide Sverige för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring.

http://pellathiel.se/

Tid: 14.00 – 17.00 med en paus 15.30. Man kan välja att gå också på bara ett av passen.
Plats: Linnésalen vid Globala Studier, Konstepideminsväg 2.
Hållplats: Linneplatsen

Earth Right Conversations
Denna programpunkt är den första för säsongen av ett nationellt samarbete inom nätverket för Naturens Rättigheter Sverige. Earth Right Conversations är en seminarieserie där inbjudna inhemska samt internationella gäster talar under temat Naturens Rättigheter. Föreläsningarna kommer att livestreamas så att fler kan ta del av dem oavsett geografi. Det är också en del av Framtidsveckan i Göteborg.

Laddar karta...

Plats

Linnésalen, Globala Studier

Arrangör

Göteborgs Universitet, Globala Studier, Nätverket för Naturens Rättigheter Sverige, Studiefrämjandet, JAK, Swedish Earth Right Lawyers

Kontaktperson

Arci Pasanen, 0728951802

Inträde

Inget inträde

Anmälan

Ingen anmälan